Fartøy inspirert av UNESCOS Verdens Arv områder vinner den prestisjefylte prisen Ship of the Year 2016

Naturen er nærmere, nesten lydløst. Du står på toppdekket av et mesterstykke av tidløs, moderne design og innovative løsninger, som skjærer gjennom krystall-klart vann omgitt av snødekte fjelltopper, en natur som tilsynelatende er like interessert i deg som du er av den. Du befinner deg i et unikt område som står på UNESCOS liste over Verdens Arv områder, på et fartøy som er miljøvennlig og leverer opplevelser på vannet som ingen andre fartøy gjør. Naturen fartøyet seiler igjennom er så spektakulær at det finnes

ikke ord som rettferdiggjør en beskrivelse, den må oppleves. Dette fartøyet vinner prisen som «Ship of the Year 2016»

Driftet av The Fjords DA, får dette fantastiske fartøyet som tar 399 gjester, i dag den prestisjefylte prisen «Ship of the Year 2016». Prisen blir delt ut på verdens største skipsfartsmesse SMM i Hamburg. Bygget for å bringe gjester inn til hjertet av Nærøyfjorden, er fartøyet konstruert for å beskytte den dramatiske naturen hun seiler igjennom. Designet er gjenkjennelig og spesielt der det portretterer våre fjellveier på Vestlandet som snor seg opp fjellsidene i mange av våre fjorder, seiler fartøyet med sitt miljøvennlige hybride fremdriftssystem. Fartøyet gir gjestene en unik natur opplevelse samtidig med at de reisende setter et mindre fotavtrykk på sine reiser.

Elektrisk fremdrift gjør nesten reisen lydløs, og helt uten utslipp i Nærøyfjorden, med sitt skrog-design vil Vision of The Fjords gi svært lite bølger som skader den sårbare strandsonen i fjorden. Samtidig vil gjestene kunne bruke designet til komme seg opp på sidene og på toppen av fartøyet og ned igjen på andre siden for å komme så nær den fantastiske naturen som dette er. Komfortable lounger og panorama vinduer gjør også opplevelsen av naturen fantastisk som aldri før på et fartøy for de som vil tilbringe reisen innendørs.

Det er miksen av miljøbevissthet og gjestekomfort, ifølge CEO Rolf A. Sandvik The Fjords DA, som gjør at vi har bemerket oss i denne konkurransen.

«Juryen forstod at vi, eierne våre Fjord 1 AS og Flåm AS har en strategi inn i fremtiden til en miljøsatsing som ivaretar våre fantastiske fjorder som Nærøyfjorden er et eksempel på. Samtidig gir vi gjestene våre som har et ønske om å komme så nær naturen som mulig i et fartøy, muligheten til nettopp dette. Vision of The Fjords er det første fartøyet som er bygget og spesialdesignet for å gi gjestene våre en slik opplevelse.

Vi er svært stolte over å få en slik pris, men vi er om mulig enda stoltere over hva dette fartøyet betyr for miljøet og gjeste-opplevelsen hun gir i dette eventyrlige landskapet til alle som reiser her.»

Fartøyet har flere daglige avganger, noe som gjør forbindelser til buss, tog og andre av våre reiseopplevelser nesten sømløse. Hun gjør ca. 700 rundturer årlig, hele året rundt. Dette er det eneste fartøyet som vil gå i Nærøyfjorden hele året og gi unike gjesteopplevelser høst, vinter, vår og sommer. Turen fra Flåm til Gudvangen gjennom dette spektakulære området med nesten 1800 meters høye fjelltopper unike fossefall og små bygder vil ta ca. 1 time og 30 minutter.

«Dette er en reise ulikt noe annet» sier Sandvik «på et fartøy som er unikt i verden.» Han fortsetter, «Dette fartøytet med «Ship of the Year»-prisen her i dag, er kun starten på vår reise.» «Det er for mange turistfartøy i denne fjorden, inkludert noen av våre egne som er gamle og svært lite miljøvennlig. Vi forurenser det området vi operere i og vi lever av, et område som er rent og uberørt. Vi har en visjon og vi har dedikerte eiere som vil gjøre en forskjell – sette miljøet foran og være nyskapende samtidig som vi vil gi gjestene en unik opplevelse.»

«I fremtiden vil vi se på å utvide vår flåte og fornye vårt aldrende materiell av 7 fartøy. Vi skal alltid velge den beste løsningen i markedet for å sikre at vi er med på å beskytte miljøet vi lever av. En av pilarene i bærekraftig turisme.»

«Dette er et utrolig område» avslutter Sandvik, «og det fortjener spektakulære fartøy som skal trafikker i området og fremheve det unike».

Det høyt respekterte shipping magasinet Skipsrevyen deler årlig ut Ship of the Year prisen. Leserne blir først bedt om å nominere sine favoritter blant de nye båtene, før en jury tar den endelige avgjørelsen om hvilket er årets mest innovative og eksepsjonelle fartøy.

Fakta – Vision of The Fjords:
Lengde: 40 m
Bredde: 15 m
Materiale: Carbon fibre sandwich Antall seter: 399
Klasse: DNV light craft Hovedmotor: 2x 749kW El-motor: 2 x150kW Propeller: CPP propeller Battery pakke: 600 kWh

The Fjords:
The Fjords er dedikert til å frakte turister på fjorder i Norge. I dag operer selskapet en flåte på syv fartøy på Vestlands-fjordene; Nærøyfjorden, Geirangerfjorden og Lysefjorden. Selskapet jobber for å koble gjestene ikke bare til destinasjonen, men også til de vakre og unike omgivelsene de omgir seg med.

The Fjords eies 50/50 av Flåm AS og Fjord1. Flåm AS tenker helhetlig reisemålsutvikling og har som filosofi at kulturen, naturen og servicekonseptene må spille sammen for å gi den beste kundeopplevelsen.Fjord1 AS er det største ferjeselskapet i Norge.
Kjernevirksomheten til selskapet er sjøtransport gjennom ferjedrift og passasjerbåtdrift. www.thefjords.no

Fjord1 Gruppen
Fjord1 er Norges største fergeselskap. Selskapet har om lag 1280 ansatte, og omsatte i 2014 for 2,3 mrd. kroner. Kjernevirksomheten til selskapet er sjøtransport gjennom ferjedrift og passasjerbåtdrift. I tillegg driver Fjord1 cateringvirksomhet i forlengelse av ruteproduksjonen, og har aktiviteter innenfor andre forretningsområde som reisebyrå, verkstedsdrift, finans og eiendomsforvaltning. Fjord1 er eid av Sogn og Fjordane fylkeskommune og Havilafjord. Hovedkontoret er i Florø. www.fjord1.no

Flåm AS
Flåm AS er et av Norges ledende reiselivsselskap og tilrettelegger reiser og mektige opplevelser i Flåm og resten av fjord-Norge. Dagens moderne turist forventer å få en smakebit av en regions særtrekk på en inspirerende, vel tilrettelagt og effektiv måte. Dette i kombinasjon med bekvemmeligheter, matopplevelser og service av beste kvalitet. Flåmsbana er i dag ett nasjonalt fyrtårn i Norsk reiseliv og en av Norges topp 5 turistattraksjoner. Den drives i 50-50 partnerskap mellom Flåm AS og NSB. Gjennom vårt fellesforetak og 50/50 partnerskap med Fjord1; The Fjords DA, bringer Flåm AS samme markeds- og kommersielle kompetanse til fjord-cruise i UNESCO verdensarvparker, som vi gjør til Flåmsbana. Med fartøyet “Vision of The Fjords” og vårt moderne salgs- og distribusjonssystem etterstreber vi miljøvennlig, innovativ og lønnsom turismenæring. Flåm AS er eid av SIVA, Aurland kommune og Aurland Sparebank. www.visitflam.com

Kontaktpersoner

Even Fusdahl Hulleberg
Pressekontakt
Markedssjef
even@visitflam.com
99607639

Øyvind Holsen
Pressekontakt
Salgs- og markedsdirektør
oyvind.holsen@visitflam.com
481 08 705

Anne Mæland Hirth
Pressekontakt
Presseturer / Visningsturer
anne.hirth@visitflam.com