Ny elektrisk katamaran på Nærøyfjorden

Mandag 6. juli overtok The Fjords DA, og eierne Flåm AS og Fjord1 ASA, det splitter nye helelektriske fartøyet Legacy of The Fjords fra verftet Brødrene Aa i Hyen. Det er The Fjords sin tredje båt med det prisvinnende Seasight-designet. Opprinnelig var planen var at den skulle gå i rute på Oslofjorden, men dette ble endret til fordel for Nærøyfjorden og Flåm.

«Vi er veldig glade for nå å kunne tilby en full elektrisk flåte i verdensarvfjorden», sier Sandra Nekkøy, kommersiell direktør i The Fjords.

Stillegående fjordcruise
Onsdag 15. juli starter Legacy of The Fjords i rute mellom Gudvangen og Flåm, der søsteren Future of The Fjords har hatt daglige avganger siden 2018.

Nærøyfjorden er en del av Vestnorsk fjordlandskap som står på UNESCOs verdensarvliste på grunn av sitt flotte, urørte natur- og kulturlandskap. De stillegående, elektriske passasjerkatamaranene seiler lydløst gjennom fjorden, slik at gjestene kan ha full oppmerksomheten til naturen rundt.

«Denne sommeren er virkelig tidspunktet for nordmenn å oppleve den fantastiske norske naturen», sier Nekkøy. «Nå er det nesten bare nordmenn og generelt færre passasjerer om bord. Med en helt ny båt på toppen av det hele, håper vi mange vil ta turen på Nærøyfjorden med Legacy of The Fjords i sommer.»

Åpen båt i Florø og Flåm
Før Legacy tar turen inn Sognefjorden til Flåm, inviterer The Fjords til åpen båt på Fugleskjærskaia i Florø, lørdag 11. juli fra kl. 11.00 – 14.00. Vel framme på Aurlandsfjorden blir det åpen båt i Flåm tirsdag 14. juli fra kl. 17.00 – 19.00. Alle som ønsker å ta turen innom for å se den helt ferske batteribåten er hjertelig velkommen. Det blir servering av svele og kaffe.

Prisvinnende design
Seasight designet til de tre The Fjords-fartøyene kjennetegnes av gangveiene på utsiden som er inspirert av stiene som svinger seg oppover bratte fjellsider langs fjorden, vinduer som går fra gulv til tak i salongene innendørs og et behagelig skandinavisk interiør.

Begge de foregående fartøyene har blitt kåret til Ship of the Year under SMM i Hamburg. Hybridfartøyet Vision of The Fjords i 2016 og helelektriske Future of The Fjords i 2018. Vision of The Fjords, som nå går i rute på Hardangerfjorden, har i tillegg vunnet flere priser for universell utforming.

Nye opplevelser på fjorden
Med økt interesse for aktive ferier, ønsker Flåm AS nå at flere skal få oppleve Nærøyfjorden på nært hold. Med utgangspunkt i et fjordcruise med Legacy of The Fjords, kan man nå bli med på en guidet vandre og padletur i verdensarvfjorden. Det er inngått samarbeid med Njord – Seakayak and wildernes adventures som tar med grupper på 2-8 personer på en eksklusiv heldagsutflukt fra Flåm.

For de som ønsker tur på egenhånd kan man bestille billetter til fjordcruiset

tur/retur de vegløse fjordbygdene Dyrdal eller Styvi fra Flåm eller Gudvangen, og utforske området slik man ønsker.

Kontakt:

The Fjords DA:
Sandra Nekkøy Kommersiell direktør
Tlf.: 99 34 32 08

Aurland Ressursutvikling / Flåm AS:
Solrun Hjelleflat Konsernsjef
Tlf.: 41 40 21 58

Om The Fjords:

The Fjords er kjent for moderne og miljøvennlige fartøy i vestlandsfjordene, og som en game-changer i industrien. Vi utviklet og bygget vårt første miljøvennlige fartøy i 2016, Vision of The Fjords. Nå i sommer leveres fartøy nummer 3 i serien. The Fjords er først og best med utslippsfrie passasjerfartøy for turisttrafikk i fjordene. Vårt produkt er den intense naturopplevelsen av våre vakre fjorder helt uten støy, vibrasjoner og eksos. Dette forsterker sanseinntrykkene og etterlater fjorden slik den har vært og skal være for de som kommer etter oss.

Om Aurland Ressursutvikling:

Aurland Ressursutvikling og tilknytte selskap har meir enn 320 heilårstilsette og om lag 250 sesongarbeidsplassar. Gjennom dotterselskap og deleigde selskap utviklar og driv selskapet reiseliv og reiselivsprodukt. Verksemda, som er lokalisert i Flåm i Aurland kommune og i Voss Herad, marknadsfører og sel reiseopplevingar i nasjonale og internasjonale marknader. Selskapet eig blant anna Myrkdalen Fjellandsby, 50 % av selskapet som driv Flåmsbana og 50 % av The Fjords. Marknadsføring og tilrettelegging skjer gjennom det heileigde dotterselskapet Flåm AS. Eigarstrukturen i Aurland Ressursutvikling ser slik ut: Siva Eiendom Holding (36,5 %), Aurland Eige (30,8 %), Schage Eiendom (23,0 %) og Sogn Sparebank (9,7 %).

Kontaktpersoner

Even Fusdahl Hulleberg
Pressekontakt Markedssjef
even@visitflam.com
99607639

Øyvind Holsen
Pressekontakt
Salgs- og markedsdirektør oyvind.holsen@visitflam.com
481 08 705

Anne Mæland Hirth Pressekontakt
Pressekontakt
Presseturer / Visningsturer anne.hirth@visitflam.com