LIVET ER BEDRE TIL FJORDS

Fjord cruise i Indre Oslofjord

Bli med på båttur i Oslo med The Fjords. En rundreise med båt på en livlig fjord nesten midt i en hovedstad, hvor man får se de idylliske øyene innerst i Oslofjorden, samtidig som man er tett på byen.

En bærekraftig båttur spektakulær Oslofjord utsikt og historiske landemerker

Heggholmen fyr, Oslofjorden,. Oslo

Fjord cruise i Oslo er en perfekt pause innimellom andre opplevelser og sightseeing året rundt. EN båttur på fjorden ombord på en bærerkraftig, er en av de beste måtene å se Oslo på. Skuet fra båten er storslagent der den følger havnekanten tett, forbi byens highlights med retning mot de pittoreske øyene. Båtturer på Oslofjorden slik som denne er bysightseeing på vann. Kontrasten med øyene så tett på byen er spesiell og avstanden er kun på noen minutter med båt. Det er mange som bor på øyene i sommerhalvåret og pendler inn til jobben i byen. Tiden står litt stille på hytteøyene.

Oslo har virkelig åpnet seg mot fjorden. Oslofjorden har vært gjennom en kraftig transformasjon fra en slitt havneby med avstengte havneområder og ruvende containere til å bli fjordbyen Oslo slik vi kjenner den i dag, med en vakker havnepromenade, bystrender og turstier. Fra å være en arbeidsplass har det blitt Oslos foretrukne rekreasjonsområde. Forandringen er total og har gitt byen et enestående utseende og opplevelseskraft.

Ruten

The Fjords har flere Oslo fjord cruise avganger pr dag – året rundt. Sightseeingturen varer i 1 ½ time. Fjord cruise på Oslofjorden starter fra Langkaia og beveger seg stille langs med byen og øyene. Man forlater aldri byen. Hele tiden er man tett på byens «strandkant», noe som gjør denne sightseeingturen så unik.

The Fjords’ kaiplass ligger i kort avstand til Operaen og det er et mektig skue som møter deg ved ombordstigning. Katamaranen glir forbi Pipervika med Rådhuset, Akershus Festning og Aker Brygge.

Området Pipervika er navnet på bukten med Aker Brygge på den ene siden og Akershus festning på den andre. Stedet oser i dag av liv og høy aktivitet. Før i tiden var Pipervika kjent for å ha huset verftet, Akers mekaniske Verksted, som holdt til i 140 år der hvor Aker Brygge er i dag. Det lå mange skipsverft rundt Oslofjorden på 1800-tallet, men Akers mekaniske Verksted var ledende særlig innen bygging og reparasjoner av jern- og stålskip.

Videre passerer vårt Oslo fjord cruise Tjuvholmen og Frognerkilen. Tjuvholmen er en trendy og ny bydel med populære restauranter, barer, kunstgallerier og butikker. Den trange viken innerst i Oslofjorden, Frognerkilen, strekker seg fra Skøyen til Bygdøy. Frognerkilen er et naturlig sted for en båthavn med sin lune beliggenhet og er med på å skape det yrende båtlivet om sommeren som gjør fjorden så til de grader levende og pulserende. Her ligger også det vakre lystslottet Oscarshall som står til disposisjon for det norske kongehuset. Etter Frognerkilen går båttur Oslo videre forbi Bygdøy og Dyna Fyr før turen vender ut mot øyene.

Heggholmen Fyr (1876) Foto Thomas Johannessen/VisitOSLO

Opplev idylliske Hytteøyene på Oslofjorden

Hytteøyene, som øyene blir kalt, er sjarmerende og de er et vakkert skue fra vårt fjord cruise. De er alle bilfrie og fra noen av hyttene kan man se rett inn på Rådhusplassen. Det passer godt å passere dem med en bærekraftig båt når man ønsker et Oslo fjord cruise. «Øygruppen» med Bleikøya, Lindøya, Nakkholmen og Hovedøya er små idylliske samfunn tett på fjorden, naturen og byen. Hyttene som nå er satt opp startet ved at slitne arbeidere fra Kristiania på starten av 1900-tallet fikk sette opp telt på øyene for å komme seg vekk fra byen. Det utviklet seg deretter i langsomt tempo fra telt til tomt og tilslutt kom muligheten for å sette opp hytte.

De tre sammenhengende hytteøyene, Gressholmen, Heggholmen og Rambergøya passeres også på denne båtturen i Oslofjorden. Norges første lufthavn for sjøfly ble bygget på Gressholmen og det var også her Oslo fikk sin første skytebane. Man kan lure på hvorfor skytebanen ble lagt på en øy. Men forklaringen er enkel. Båten var på den tiden det beste og raskeste fremkomstmiddelet og dermed var en skytebane på en øy både lett å nå og langt unna folk. I 1992 ble Rambergbukta, der det hadde vært langbaneskyting i over 100 år, fredet som et viktig våtmarksområde for trekk- og vadefugl.

Båtturer på Oslofjorden er populære – også vinterstid. Velkommen til båttur Oslo – velkommen om bord!