Når båten legger til kai i Nå, kan du ikke unngå å legge merke til Siderhuset Ola K. Det store, hvite trehuset speiler seg i fjorden, og har fungert som samlingssted for lokalbefolkning og tilreisende i over hundre år. Først som landhandel og nå som restaurant, med både inne- og utendørs servering. Landhandelen har forresten bare flyttet til et annet lokale, for hva er vel en liten landbruksbygd uten en lokalbutikk der alle er på hils med alle?
– Vi startet restauranten i 2021, fordi vi ønsket å tilby matopplevelser som sto i stil til kvaliteten på sider fra Hardanger, sier Odd Einar Tufteland. Han er kokk og restauratør, og drev allerede to kjente restauranter i Bergen før han så et uforløst marked i Nå.
– Hadde det ikke vært for siderproduksjonen og fremoverlente siderprodusenter, så hadde vi ikke startet restaurant her. Vi er opptatt av å lage mat som passer til sider, og da tar vi utgangspunkt i lokale råvarer, sier han.
De lokale råvarene kan være økologisk kylling fra Homlagarden og sjømat fra ytre fjord. Og selvsagt lokale frukter og bær.
– Vi har også en lokal bakstekone som tryller frem velduftende paier og bakverk, som f.eks tradisjonelle krotakaker. Spekematen er også fra gårdene rundt fjorden, der dyra lever gode liv, sier han.